Seminarer

Beskæftigelsesministeriet arrangerer seminarer og konferencer om lønforskelle.

Her kan du bladre i kalenderen og følge med i planlagte begivenheder både i Beskæftigelsesministeriet og andre steder.

Beskæftigelsesministeriet modtager gerne information om ligelønsarrangementer, der vil blive annonceret på sitet. Henvendelse til pjaicenter@bm.dk.

Ligelønsseminar om sammenhængen mellem løn og uddannelse

Løn og uddannelse hænger uløseligt sammen. Beskæftigelsesministeriets næste ligelønsseminar den 10. februar 2011 kl. 14-16 vil derfor handle om uddannelses sammenhæng med løn.

Uddannelsesvalget er en afgørende faktor for mænd og kvinders arbejdsliv, deres karriereforløb, deres lønniveau og dermed også deres livsindkomst. Piger og drenges uddannelsesvalg hænger derfor også uløseligt sammen med mønstrene i det kønsopdelte arbejdsmarked.

Seminaret indledes af Agnete Andersen fra Beskæftigelsesministeriet.

Afdelingschef Lisbeth Pedersen, SFI og seniorforsker Mona Larsen, SFI holder herefter oplæg om erfaringer fra analyser i SFI og Lønkommissionen.

Dernæst vil sygeplejerske Martin Carlson og sygeplejerske Leif Nielsen, fortælle om, hvad det betyder for mænd at være i en uddannelse og i et arbejde, der er kvindedomineret. De har sammen lavet en fotoudstilling og en hjemmeside om mænd i sygeplejefaget.

Seminaret vil blive afrundet med en debat mellem tilhørerne og oplægsholderne.

Seminaret henvender sig til alle, der arbejder med lønforskelle, der har lyst til at få ny inspiration, og deltage i debatten. Seminaret er gratis.

Tilmeldinger og frameldinger til Ligelønsseminaret den 10. februar 2011 kan sendes til Tanja Skov på tbi@bm.dk eller ved telefon på 7220 5080.